TZ Ugljan Menu

Umjetničke i kulturne udruge

Udruga Mozaik

Udruga Mozaik

Udruga je nastala spontano kao produžetak kreativnih radnji nastalih pri izradi mozaik klupa, kada se uvidjelo da je na otoku Ugljanu puno kreativaca koji bi željeli svoje radove izlagati.

Tako je 2018. godine osnovana Udruga Mozaik, udruga koja promiče kulturu i umjetnost. Članovi Udruge su: slikari, keramičari, fotografi i mnogi ostali kreativci.

Udruga potiče kreativan rad i omogućuje svima da svoj rad nastao u raznim umjetničkim tehnikama izlože u javnosti u vlastitom izložbeno-prodajnom prostoru u Sušici.

www.udruga-mozaik.hr

Udruga Aria

Udruga Aria

Udruga "Aria" Ugljan službeno je osnovana 2010. godine, a sjedište Udruge se nalazi u centru mjesta Ugljan.

Kreativna udruga nastala je s idejom da se okupe žene, mladi, djeca i sve zainteresirane osobe sa područja mjesta Ugljan koje se žele kreativno izraziti putem radionica i edukativnih sadržaja. Želja udruge "Aria" je da surađuju s drugim udrugama koje promiču kreativnost djece kroz razne edukacijske radionice, rano učenje jezika, plesa i ritmike kao i očuvanje tradicije u samome mjestu.

www.udruga-aria.hr

Udruga Điran

Udruga Điran

Udruga je osnovana 2004. godine s namjerom da se žene uključe u život zajednice i svojim djelovanjem utječu na poboljšanje života na otoku.

Rad udruge usmjeren, prije svega, na obnovu narodne nošnje, koja je bila posve nestala. Taj je cilj ostvaren prepoznavanjem njegove vrijednosti od strane Etnografskog muzeja u Zadru, što je zatim omogućilo formiranje aktivne folklorne skupine koja se danas prezentira ne samo na lokalnoj razini nego i šire.

Udruga svake godine organizira različite tečajeve, seminare i kulturne večeri, te sudjeluje u raznim folklornim manifestacijama u Hrvatskoj i u inozemstvu.

www.udruga-djiran.hr