19. godinu za redom, TZM Ugljan se od ljeta oprostila manifestacijom Ugljan u cvijeću u kojoj su nagrađeni najljepši vrtovi i okućnice mjesta Ugljan.

Zbog pandemije uzrokovane koronavirusom, Covid-19, nažalost, izostala je središnja svečanost podjele priznanja i nagrada najboljim i najupornijim vrtlarima koje ni ljetna suša nije obeshrabrila u naumu da sačuvaju svaki svoj cvijet i grm. Ipak, priznanja i nagrade su dodijeljene pojedinačno, svakome u svome vrtu.

Priznanja su dodijeljena u sljedećim kategorijama: najljepša terasa ugostiteljskog objekta, najljepši vrt i okućnica kuće za odmor te najljepši vrt i okućnica domaćeg stanovništva.

Priznanje za najljepšu terasu ugostiteljskog objekta osvojila je Konoba Ugljan.

Treće mjesto u kategoriji najljepši vrt i okućnica kuće za odmor osvojili su Pavica i Stanko Sačer, drugo mjesto pripalo je Heleni i Stanislavu Raab, a prvo mjesto su osvojili Anica i Zdenko Kuhar.

Treće mjesto u kategoriji najljepši vrt i okućnica domaćeg stanovništva osvojila je Mirjana Barešić, drugo mjesto je osvojila Radojka Ljoka, a epitet najljepšeg vrta pripao je Mirni Stipanić.

Uz djelatnice TZM Ugljan, vrtove i okućnice ocjenjivale su članice i članovi Udruge Điran.

Vlasnici nagrađenih vrtova i okućnica, osim priznanja, dobili su i poklon-bon za robu iz vrtnog programa u trgovini Bure d.o.o., u skladištu, koji mogu iskoristiti do 31. kolovoza 2022. godine.