Poštovani maslinari,

pozivamo Vas da se uključite u 8. „Dane maslinovog ulja“ u Ugljanu i prijavite svoja ulja za ocjenjivanje. Točno vrijeme održavanja Dana maslinovog ulja naknadno će se objaviti, a sve u cilju poštivanja svih epidemioloških mjera. Nadamo se da ćete se odazvati u što većem broju kako bi manifestacija nastavila svoj tijek održavanja te kako bismo opravdali naziv otoka Ugljana kao otoka maslina i tradicije maslinarstva na našem otoku duge 2000 godina.

Potrebna količina za ocjenjivanje je 2 x 0,25 l maslinovog ulja u staklenim tamnim bocama (zelene ili smeđe). Boce možete unaprijed preuzeti u uredu TZ mjesta Ugljan.

Ocjenjivat će se kemijski i senzorski parametri (organoleptika), a analizu će obaviti udruga „Olea“, Zadar - stručni ocjenjivači osposobljeni za kušanje maslinovog ulja.

Turistička zajednica mjesta Ugljan i Općina Preko pokrit će dio troškova. Inače puna cijena same analize iznosi 250,00 kn po uzorku. Prvih 20 prijavljenih ulja oslobođeni su plaćanja participacije, a ostali prijavljeni plaćaju 150,00 kn po uzorku. U cijenu je uključen trošak kemijske i organoleptičke analize, predavanja stručnjaka na temu maslinarstva/uljarstva, radionice, vođene stručne degustacije maslinovih ulja, festival otočnih proizvoda te domjenak koji će se održati nakon dodjele priznanja najboljim maslinarima.

Uzorak ulja, prijavnica i uplata dostavlja se u ured Turističke zajednice mjesta Ugljan radnim danom od 8 do 14 sati do 30. travnja 2021. godine.

Uzorke, prijavnicu te potvrdu o uplati moguće je poslati i poštom na adresu Turistička zajednica mjesta Ugljan, Šimuna Kožičića Benje 17, 23275 Ugljan.

Podaci za uplatu:

Primatelj: Turistička zajednica mjesta Ugljan

IBAN: HR08 2340 0091 1106 1293 4

Model: HR 67, poziv na broj: datum prijave, s naznakom „za Dane maslinovog ulja 2021“.

Svim natjecateljima želimo uspjeh, a za sve informacije stojimo na raspolaganju. (tel. 023/288-011).